Zoeken in deze blog

zondag 21 augustus 2011

21/08/11 AZ Alkmaar 4 - 0 NEC Nijmegen (AFAS Stadion - 15.589 Toeschouwers)Een vrije zondag op het werk en Antwerp afgelast op Hasselt omdat deze laatste de veiligheid niet konden garanderen voor het bekertreffen… dan maar een plan B zoeken. En zo kwam ik uit bij AZ Alkmaar waar ik al een paar jaar een clubcard van heb liggen maar er nog nooit was geraakt. Uitstel is geen afstel en zo gingen we op richting noorderburen.

Tegenstander voor vandaag was NEC Nijmegen, die ik vorig seizoen nog bezig zag op VVV en daar ruim ging winnen. Toen nog met topschutter Bjorn Vleminckx, benieuwd hoe ze het vandaag ging vergaan. Nijmegen had toen ook een leuke away support bij dus dat zat wel goed vandaag dachten we.

Zoals gewoonlijk waren we mooi op tijd bij het stadion, het zag er langs buiten alvast heel leuk uit. Een goed georganiseerde ticketverkoop en een degelijke fanshop deden de rest. Toen we dan nog iets willen gaan drinken bleek dat zoals wel vaker in Nederland een probleem. Geen café in de verste verte en ook aan het stadion geen horeca etablissement, toch alvast niet waar wij binnen mochten zonder de nodige kaarten of uitnodigingen.

Zo gingen we dan een uur of voorhand het stadion in en net zoals buiten oogde het binnen heel leuk en gezellig. We zochten direct de kantine op maar daar kwam dan de volgende teleurstelling op horeca gebied. Men serveerde enkel “Amstel Lite” en dat was eerlijk gezegd niet te drinken en bovenop dit kwam ook het domme muntensysteem weer boven.

Onze plaatsen achter doel en net naast de bezoekers kosten ons 25 Euro, vorige week nog 9 en 15 Euro in Frankrijk. Dit terzijde gelaten hoopten we alvast op een leuke wedstrijd. De bezoekers uit Nijmegen hadden amper een 150 uitfans mee, een teleurstelling ten opzichte van hun support vorig jaar in Venlo. Waarschijnlijk ook weer te danken aan een verplichte bus- of autocombi . NEC nam direct de wedstrijd in handen en creëerde enkele halve kansjes zonder echt gevaarlijk te zijn. AZ onderging het spel een beetje en het was wachten op de eerste kans voor de thuisclub toen de Belg Maarten Martens een voorzet schilderde op het hoofd van de Amerikaan Altidore maar gepakt door de goalie van NEC. De eerste helft was eigenlijk saai, zowel voetballend en sfeerloos vanuit de tribunes.

Na de rust was het dan plots heel anders, het was al AZ wat de pan sloeg en in een dol kwartier scoorde AZ driemaal waarvan 2 stuks door de yank Altidore. Ook een penalty doelpunt veroorzaakt door Maarten Martens en koel binnen getrapt door de Zweed Elm. De strafschop was duidelijk, de rode kaart dat erop volgde zwaar overdreven. NEC bakte er totaal niets van de tweede helft en 5 minuten voor tijd zette AZ de eindstand op het bord. 4-0 en niet eens overdreven. Raar dat een club zich steeds zo kan herpakken, de eerste helft was net niet waard om aan te zien en de tweede was dan weer heel aangenaam. Wel jammer dat er echt weinig sfeer was.

Geen spijt dat ik hier ben geweest, een leuk stadion maar jammer genoeg net naast de autosnelweg en geen drankvoorzieningen. Of alvast niet dat wij hebben gevonden. Ondanks het idee om nog even een pit-stop te houden in Amsterdam besloten we maar om rechtstreeks naar huis te rijden, het was daags nadien weer werken geblazen.

Geen opmerkingen: