Zoeken in deze blog

donderdag 25 februari 2010

25/02/10 PSV Eindhoven 3 - 2 Hamburger SV (Philips Stadion - 31.000 Toeschouwers)

Amper een week terug in Belgenland en het eerste tripje is/was een feit. HSV werd uitgeloot tegen PSV voor de Europa League en als HSV sympathisant wilde ik daar natuurlijk bij zijn. Via Danny VDV werden kaarten bemachtigd zodat we ons tripje richting Eindhoven konden aanvatten. Op papier is Eindhoven maar een uurtje van Antwerpen maar denk dat we er wel wat langer over gedaan hebben wegens stapvoets verkeer in de Eindhovense binnenstad. Midden in de avondspits en verkeerslicht na verkeerslicht maakte dat we pas een uurtje voor de wedstrijd bij het stadion aankwamen.

Het druppelde al onderweg maar toen we de auto uitstapten kregen we de volle laag en heeft het tot we terug in Deurne waren geregend, en deftig. Gelukkig is PSV overdekt en doet Philips zijn eer aan met verwarmde lampen in de tribunes. Voor de wedstrijd ook veel beweging en drukte, de plaatselijke horeca zal alvast niet hebben mogen klagen.

HSV had in Hamburg met het kleinste verschil gewonnen wat de wedstrijd zeker spannend moest maken en niets was minder waar. Al na 2 minuten scoorde PSV na een verdedigende fout in de HSV verdediging wat maakte dat deze score voor verlengingen zouden zorgen. PSV bleef domineren, kreeg de beste kansen en scoorde net voor rust de 2-0 na een loeiharde vrije trap. HSV deed amper mee, na een half uur spelen zijn ze een beetje in de match gekomen. Rust 2-0 en PSV op papier geplaatst maar in de eerste minuut van de tweede helft lukte Petric de aansluitingstreffer 2-1 en zo was HSV weer geplaatst. PSV bleef knokken maar 10 minuten voor tijd deed PSV’er Salcido een oerdomme fout in de 16meter en legde de scheids de bal op de stip. 2-2 en weinig of niets kon HSV nog van de plaatsing afhouden. PSV gaf zich echter nog niet gewonnen en Koevermans lukte in de 89ste minuut de 3-2. Terug bibberen voor HSV want er moesten nog 5 minuten extra-time worden gespeeld. PSV drukte maar het werd een maat voor niets. HSV naar de volgende ronde tegen Anderlecht.

Het was een echte cupmatch, voor de eerste keer ook eens goede sfeer in Eindhoven. Wel nog noteren dat er 2 rode kaarten vielen (aan elke kant eentje) en dat PSV min of meer werd bestolen en zeker recht had op één duidelijke strafschop. Het scheidsrechterlijk 5tal of 6 met degene langs de lijn bakte er effectief weinig van. 2 extra scheidsrechters in de 16meter stonden er maar voor spek en bonen bij en hadden veel efficiënter moeten optreden, daar staan ze voor en worden er nog goed voor betaald ook.

Geen opmerkingen: