Zoeken in deze blog

zondag 18 december 2011

18/12/11 BEC Tero Sasana FC 0 - 1 Chonburi FC (Thephassadin Stadium - 3.000 Toeschouwers)

Na onze geslaagde zaterdag stond er zondag de volgende wedstrijd op het programma, Chonburi speelde in Bangkok en deze zijn nog in de running voor de 2de plaats (wat recht geeft op Europees euh Aziatisch voetbal). En Chonburi staat ook bekend voor een goede, trouwe aanhang en away support.

Met al 3 man van ons gezelschap zakten we al vroeg af omdat er in de naastgelegen sporthal een internationaal baskettornooi aan de gang was met clubs uit Thailand/Singapore/Filippijnen en Indonesië. Maar na één wedstrijd van ondermaats niveau gingen we maar rond het stadion hangen waar de promogirls zich weer aan het opmaken waren voor een portie pre-voetbal entertainment. Nelson uit ons gezelschap haakte af, hij verkoos een rustige middag. Tapi kwam nog opduiken en “reiger Dax” was over gekomen uit Pattaya zodat we terug met 5 waren.

Plaats van gebeuren was het Thephassadin Stadium, goed voor een 6.300 toeschouwers. Jammer genoeg maar 2 tribunes en achter de goals niks. Het ligt vlak naast het national Stadium waar de Thai FA Cup steevast wordt gespeeld, de nationale ploeg speelt wat buiten de stad in het Rajamangala.

De wedstrijd stelde niet veel voor, niet dat we dat eigenlijk hadden verwacht en de eerste helft eindigde dan ook op een logische teleurstellende 0-0 aan de rust. Naar ons Thaise gewoonte wisselden we dan van tribune en gelukkig waren we op tijd binnen want een zekere Pipob On-mo scoorde in de 48ste minuut de enige treffer van de partij voor de bezoekers. Chonburi deed wat het moest doen maar daar is alles mee gezegd. Ook ex-Lierse speler en BEC Tero kapitein Teeratep Winothai was amper of niet in het spel betrokken. Denk eerder dat hij meer met zijn uiterlijk bezig was en opviel met zijn gekleurde Shoes dan al voetballend op het veld.

Na de wedstrijd dan maar snel terug richting Nana beergarden waar het steeds goed vertoeven is en waar we onze match doorspoelden met de nodige biertjes. Het was niet echt veel soeps vandaag, al kan je natuurlijk niet elke dag hoogstaand voetbal en vuurwerk verwachten. Maar toch weer een nieuw Thais stadion gedaan. Ik kijk alvast uit naar mijn volgende wedstrijd van Bangkok Glass FC en hun leuke cheerleaders!

Geen opmerkingen: