Zoeken in deze blog

zaterdag 13 augustus 2011

13/08/11 Valenciennes AFC 0 - 0 Stade Brestois '29 (Stade du Hainaut - 19.021 Toeschouwers)
Van de league 2 in Lens stond er nu een ritje op het programma naar de Ligue 1 en meerbepaald naar Valenciennes. Voor de afstand van 60km tussen beide clubs hadden we een kleine 5 uur de tijd. Rustig bollen was de boodschap en buiten een werkfile die veroorzaakt werd door het onkundige Franse rijgedrag (mensen hebben blijkbaar nog nooit van ritsen gehoord) kwamen we een dikke 3u voor de wedstrijd ter plaatse aan.

Valenciennes speelt sinds dit seizoen in een gloednieuw stadion, net achter het oude Stade Nungesser (http://en.wikipedia.org/wiki/Stade_Nungesser). Het goede hieraan is dat je nog steeds in dezelfde kroegen/friteries terecht kan als vroeger, best gezellig daar naar Franse normen. Maar eerst even wat foto’s genomen aan het stadion toen het nog rustig was en onze ticketten gekocht. Schappelijke prijs van 15 Euro achter het doel, bovenste ring. Maar echt hoog is het zeker niet wetende dat er maar 25.000 man in kan. Het fankraam (shop) was weinig noemenswaardig maar men vertelde ons daar dat ze een echte shop in het centrum hebben.

Dan maar naar de kroeg om de tijd te doden, binnen op tv stond wel voetbal op maar we opteerden zolang het droog was voor een zitje op het terras. 1 Pilsje (ik was Bob), een aantal cola’s en een pak platte frieten erbij en het aftellen naar 21u kon beginnen. Het stadion zelf oogt heel futuristisch langs buiten, kan misschien een beetje vergeleken worden als een klein broertje van de Allianz Arena maar dan zonder de verlichting langs buiten.

Eens binnen vond ik het dan weer eerder teleurstellend, alles heel simpel en knalrood van binnen. Een beetje afwisseling met wat wit had best gemogen. Een ander minpunt was dan weer dat je drank/eten via een kaart moest betalen, dus niet met gepas geld of munten. Een systeem dat je nu vaak in Duitsland en Nederland ziet, goed voor als je om de 2 weken gaat maar voor eendaags vliegen zoals ons zeker geen aanrader.

De wedstrijd ga ik weinig woorden aan vuil maken die was kut (kwalitatief uitermate teleurstellend)!. Zoveel slechte passes, slordigheden en verprutste kansjes had ik nog maar weinig gezien en zeker niet verwacht in de Ligue 1. Hopelijk betert het spel voor beide clubs want anders gaan ze beiden een heel moeilijk seizoen tegemoet. De wedstrijd eindigde dan ook zoals ze begonnen was met een logische brilscore. Sfeer was er wel een beetje en de bezoekers uit Brest, denk een 100-150 man sterk deden ook hun duit in het zakje, alleszins de eerste helft want hun repertoire viel stil tijdens de tweede helft.

Het positieve was dan weer dat we direct na de wedstrijd vlot weg konden rijden (ons vorig tripje hier eindigde met een hoop miserie - lekke band toestanden). Nergens file deze keer en direct de snelweg op, wel een pak regen maar we kamen mooi zoals gepland aan rond 1u ’s nachts in het Deurnse. Laten we het al bij al een leuke, geslaagde dag noemen, Lens vanmiddag was in mijn opzicht veel gezelliger maar hier in Valenciennes maken de kroegen dan weer veel goed. Benieuwd hoe lang het terug gaat duren eer ik weer voet op Franse voetbalbodem ga zetten, al behoort een dagtrip Parijs met aansluitend een wedstrijd van PSG zeker en vast nog tot de mogelijkheden dit seizoen. Ach we willen nog zoveel…!

Geen opmerkingen: