Zoeken in deze blog

zaterdag 26 februari 2011

26/02/11 Turkiyemspor Berlin 1 - 2 Energie Cottbus II (Friedrich-Ludwig-Jahn-Sportpark +/-100 Toeschouwers)
Normaal stond er vandaag voor mij de wedstrijd tussen Lok Leipzig en Borea Dresden op het programma maar omdat collega Stoffers de ganse week ziek was geweest had hij hiervoor gepast. Jammer maar plan B was dan om samen met Frank en Sander richting Turkiyemspor Berlin te trekken. Op voorhand wist ik dat dit qua toeschouwers aantallen een flop ging worden maar de tegenprestatie was dan weer dat de wedstrijd in het Friedrich-Ludwig-Jahn-Sportpark werd gespeeld waar ooit de nationale ploeg van de DDR en BFC Dynamo hun thuiswedstrijden afhaspelden.

Geen volk natuurlijk, officieel 40 betalende maar ik schat toch wel dat er een 100 tal toeschouwers waren, zeker in de tweede helft nadat de inkom was verdwenen. Weinig volk dus maar wel enkele mooie dametjes in de tribune, vermoedelijk WAG’s van spelers.

De wedstrijd was evenwichtig, Turkiyemspor troosteloos laatste in de stand speelde goed mee tot er net voor de rust een kaart viel voor een thuisspeler. In de tweede helft kon Turkiyemspor de druk niet meer aan en liepen de bezoekers uit tot 0-2, mede dankzij een flater van de thuisgoalie die overigens een sterke partij keepte. Net voor affluiten lukte de thuisclub dan nog de 1-2 maar dat was het dan.

Leuk stadion om te zijn geweest maar daar blijft het bij. Misschien tegen een leukere tegenstander uit de reeks (Magdeburg, Halle, Holstein Kiel,...) dat het gezelliger is maar Cottus II was verre van de moeite. Je kunt niet alles willen natuurlijk.

Na de wedstrijd stond Stoffers ons op te wachten en zijn we nog iets gaan eten bij de lokale Vietnamees. ‘s Avonds zijn we dan nog even blijven hangen in onze hotel “lounge” waar we nog enkele halve liters soldaat hebben gemaakt. Op naar de volgende, in mijn geval richting Magdeburg.

Geen opmerkingen: