Zoeken in deze blog

donderdag 24 februari 2011

25/02/11 Union Berlin 0 - 1 1860 München (An der Alten Försterei - 14.037 Toeschouwers)Eindelijk Berlijn op het programma, een stad met ruime voetbal mogelijkheden waar ik al een kleine 10 jaar naartoe wou. Lang op voorhand hadden we dit weekend uitgedokterd omdat de wedstrijd tussen Union en 1860 München op het menu stond en we onze vriend Stoffers een tegen bezoekje moesten brengen nadat hij hier in Antwerpen was geweest.

Om 16:15u troffen we elkaar dan aan S-Bahn Warschauer Strasse, om zo verder richting Köpenick te sporen, de halte voor Union Berlin. Direct, of beter schuin tegenover het station zagen we de eerste drukte aan een lokale bierstand waar een menigte zich reeds de nodige moed waren aan het indrinken. We wandelden verder richting stadion en nuttigden dan onze biertjes in het clublokaal van Union.

Omdat Stoffers een hevig 1860er is had hij voor ons kaartjes geregeld voor het uitvak. Steeds leuk om in het bezoekende kamp te zitten. Een half uur voor de wedstrijd gingen we binnen in het stadion, eigenlijk wat te vroeg wegens het barkoud was en er geen kantine voorzien was in het uitvak maar het klassieke drank- en eetkraampje. De temperatuur was veel beter in het Union clublokaal!

Tegen dat de wedstrijd begon schat ik dat er een 1000tal bezoekers waren uit München, zeker niet slecht als je weet dat de aftrap op een vrijdagavond 18u was. Sfeer zat er direct in bij de meegereisde ultras en dito fans, inclusief capo natuurlijk.

Het openingskwartier was voor de thuisclub met matige kansen maar 1860 kwam beter in de wedstrijd en kwamen er opnieuw kansen langs beide zijden. Doelpunten vielen er niet, het werd alleen maar kouder. De tweede helft was zoals de eerste kansen over en weer al vond ik de laatste 20 minuten 1860 beter spelen. En het venijn zat hem in de staart want in de 88ste minuut scoorde 1860 de 0-1 en ons vak ontplofte in sfeer en gezang uit. Nog even bibberen tot het einde en de Auswährtssieg was een feit. Leuk om dam in het winnende, bezoekende kamp te zitten.

Na de wedstrijd wilden we nog terug naar het clubhuis van Union maar dat zat overvol en zo verkozen we dan een lokale kroeg met dito weirdos inclusief. Na de nodige halve liters was het dan na een lange dag ook bedtijd voor ons. Perfecte dag met een happy end !

Geen opmerkingen: