Zoeken in deze blog

zondag 18 april 2010

18.04.10 K. Wijnegem VC 0 - 6 FC De Kempen (1ste Provinciale Antwerpen - 600 Toeschouwers)

Raar of zelden dat ik eigenlijk een Belgische wedstrijd bericht maar als er dan al eens leuke in de lagere afdelingen te beleven valt wil ik jullie deze niet ontnemen.
Wat vooraf ging:

VC Wijnegem kampt al sinds oktober 2009 met financiƫle problemen. Na een seizoen vol wanbetalingen en zure bestuursmaatregelen besloten vijftien kernspelers dan ook om volgend seizoen hun heil ergens anders te gaan zoeken.

Ondanks die problemen is de kanaalploeg drie speeldagen voor het einde nog volop in de running voor de titel in eerste provinciale. Met 59 punten volgt het slechts op 3 punten van leider FC De Kempen dat deze week zondag op bezoek komt. Een echte topper dus, dat nu een wrang voorsmaakje krijgt.

Het bestuur, dat absoluut niet wil promoveren, dwong de trainer om de resterende drie wedstrijden van het seizoen met minimum vijf reservespelers aan de aftrap te komen. Een zoveelste tik die de spelers van Wijnegem moesten incasseren. Heel de ploeg, die ondanks alle tegenslagen nog volop voor de titel bleef gaan, toonde zich solidair en besloot dan ook om meteen de handdoek te gooien. Ook trainer Dirk Van Hemelrijck nam ontslag. Daan De Lange mag zijn topschuttertitel waarschijnlijk vergeten. De reserven zullen nu naast enkele juniors aan de bak moeten.

Wijnegem begon anders fris en mondig aan kwestie kan ook nog een staartje krijgen als dit aanzien wordt als competitievervalsing. Wijnegem speelt zijn twee laatste wedstrijden immers tegen degradatiekandidaten Merksplas en ’s Gravenwezel, zodat andere ploegen in nood benadeeld kunnen worden.
Bron: http://www.voetbalkrant.com/

De wedstrijd zelf was dus reeds op voorhand een ongelijke strijd tussen de jonkies van Wijnegem en de ervaren spelers van FC De Kempen. Wijnegem begon anders de wedstrijd met enkele leuke acties en combinatievoetbal. Hoe lang dit ging duren was natuurlijk echter de vraag en die werd rond de 25ste minuut beantwoordt door een knap combinatiedoelpunt van de bezoekers. 0-1 en we vreesden voor meer omdat de thuisploeg toch wel wat gas moest terugnemen. Met wat geluk bleef dit de rustscore want bij de bezoekers werden nog 2 doelpunten afgekeurd voor buitenspel.

Na de rust kwam er dan waar voor gevreesd werd. De jonkies konden het niet meer houden en kwam er nog een doelpuntenfestival van. Eindscore werd 0-6 ondanks nog enkele reuze saves van de thuis goalie. Jammer dat het zo moest lopen, ik had mijn buren uit Wijnegem best compleet aan de wedstrijd willen zien beginnen zodat het een echte titelstrijd werd. FC De Kempen kampioen van 1ste proviniale Antwerpen. De dubbel zit er ook nog in voor hen omdat ze volgende week de kans krijgen zich te plaatsen voor de finale van de beker van Antwerpen. Benieuwd of de FC De Kempen spelers het feestgedruis goed doorkomen!

Geen opmerkingen: