Zoeken in deze blog

dinsdag 6 april 2010

10/04/10 SV Spakenburg 2 - 3 IJsselmeervogels (Sportpark De Westmaat - 8.000 Toeschouwers)

Vandaag stond de moeder der derby’s bij de Nederlandse amateurs op het programma. Plaats van het gebeuren was Spakenburg, een voormalig vissersdorp in de provincie Utrecht. IJsselmeervogels staat op kop van de rangschikking maar Spakenburg volgt kortbij op de 3de plaats met amper 5 punten minder. Alles is dus nog mogelijk en hopelijk wordt het een leuke pot voetbal tussen de 'Rooien' en de 'Blauwen'.

We vertrokken met een aangenaam lenteweertje richting Noorderburen en na een rit van een kleine 2 uur kwamen we aan in een heel levendig Spakenburg. Gans het dorp was op de been, de straten waren rood en blauw gekleurd en dat was niet bedoeld voor de markt die er stond. Het enige nadeel (of misschien ook voordeel) was dat er in Spakenburg een alcoholverbod was opgelegd door de burgemeester tot en met 17u.

Voor de wedstrijd gingen we dan ook nog even binnen in de kantine van IJsselmeervogels, de stadions liggen pal naast elkaar en zoals overal zaten er enkele die-hards die liever in de eigen kantine drinken dan de buren iets te gunnen. Buiten enkele souvenirs die je er ook nog kon kopen, kon je je ook nog gratis laten schminken maar daar hebben we dan ook maar wijselijk voor gepast ;-)

Dan maar het stadion gegaan van SV Spakenburg want zoals gezegd was het redelijk druk en eens binnen zat het stadion reeds goed vol. Achter doel nog snel iets gedronken in de sporthal waar we Joris uit Tilburg troffen van http://www.doingthe116.com/ Het grappige aan deze twee clubs/stadions is dat ze beiden een nieuwe tribune hebben en een sporthal achter één van de doelen, net alsof ze niet willen onderdoen voor elkaar. Kwartiertje voor aanvang hebben we dan een plaatsje gezocht in de tribune maar niet al te eenvoudig, alles zat eivol en ook vooraan stonden de rijen 3 à 4 dik. Waarschijnlijk worden er op deze dagen meer tickets verkocht dan er capaciteit is maar wordt dan ook oogluikend toegestaan. De sfeer kon beter voor de match, buiten wat klassieke plagerijen was het eigenlijk maar stil, al kon het “blauwe” varkentje op het veld menig voetbalfans plezieren.

De wedstrijd begon, geen al te hoog tempo en vooral thuisclub Spakenburg bakte er niks van. De Vogels wandelden er eigenlijk doorheen en kwamen vroeg in de wedstrijd reeds op voorsprong na een flater van de thuisdoelman. Ondanks deze flater was de Spakenburgse doelman dan weer heel goed in enkele één tegen één situaties maar was het een maat voor niets want aan de rust stond het reeds 0-3 waaronder een penalty doelpunt.

Wedstrijd gespeeld dachten we maar de blauwen tapten na rust uit een heel ander vaatje en kregen eveneens een penalty, 1-3. Spakenburg ging door op zijn elan, 2 ballen op de lat nog en in de 67ste minuut werd het dan verdiend 2-3. De sfeer zat er terug wat in maar op dat moment en in derby’s moet het dan een gekkenhuis worden en je club langszij beginnen te schreeuwen. Maar op dit gebied van sfeer (langs beide zijden) stelden beide fangroepen wel wat teleur. Geen derde treffer en de rooien verstevigden hiermee hun leidersplaats in de hoofdklasse en zijn nu tevens zeker van een plekje in de nieuwe topklasse volgend seizoen.

Een heel leuke dag uit, derbysfeer kon beter en geen biertjes erbij maar dat was een geluk bij een ongeluk want toen we Spakenburg uit reden omstreeks 17:30u stond er een alcohol controle en was mijn test dan ook negatief, net zoals alle anderen voor mij. Tot 17u drooglegging en een half uurtje erna al controle was waarschijnlijk net iets te vroeg om veel geld in het laatje te krijgen.

2 opmerkingen:

Mepy zei

hoi Pat,kom je wel op tijd, want het word behoorlijk druk. ik schat zo,n 9000 man. trouwens een leuke site heb je, vooral die Liverpoolgame,heb ik ook gedaan ,was super.
gr. Mepy

Pat zei

Ja we hopen tegen 1u daar te zijn, zal wel lukken. Gr. Pat