Zoeken in deze blog

donderdag 22 oktober 2009

25/10/09 Willem II 4 - 1 Heerenveen (Koning Willem II Stadion - 12.500 Toeschouwers)

Met bovenstaande stond vandaag de laatste wedstrijd van het EFW Oktoberfest op het programma in onze “thuisbasis” Tilburg. Dankzij een langere nachtrust dan de voorbije 2 dagen voelden we ons een pakker fitter en besloten we om eerst een lekker ontbijt/lunch te verorberen in de Subway broodjeszaak, wat het meest gezonde moet zijn geweest wat ik/we die 3 dagen heb(ben) binnen gespeeld.

Vanaf iets na 12 waren we dan afgesproken in de kantine onder de hoofdtribune en waren net zoals op Essen en Vitesse de kaartjes netjes op voorhand geregeld. In België zou dat toch volgens mij een groot probleem zijn als je aangekondigd om met een groep buitenlanders zomaar even een wedstrijd te willen komen bezoeken…

De kaartjes waren voor achter doel en we hadden een goed uitzicht op de goal en de netten trilden vandaag toch 5 keer. De eerste helft was weinig spectaculair en de brilscore aan de pauze was niet meer dan normaal, alhoewel Heerenveen toch iets beter in de combinatie bleek. Na de pauze kwam de thuisploeg op gang en liep, door een aantal mooie combinaties, dan uit naar een ruime overwinning. Er was natuurlijk een Belg in gebracht tijdens de rust, haha. Op 3 minuten tijd liep de thuisploeg uit naar 2 – 0 maar een tegentreffer van Heerenveen bracht terug spanning in de wedstrijd. Maar Willem II was niet uit hun lood geslagen en de tricolores brachten de score verdiend op 3 – 1. Heerenveen stond erbij en keek ernaar en kreeg in de blessuretijd nog een 4de treffer te slikken. Verdiende overwinning al had je dat aan de rust nooit kunnen vermoeden.
Eind goed al goed van een geslaagd maar ook vermoeiend European Football Weekend. Moe en voldaan naar huis gereden wetende dat er ’s avonds nog een nachtshift aan kwam. No pain no gain zekers!