Zoeken in deze blog

donderdag 22 oktober 2009

24/10/09 Vitesse Arnhem 0 - 2 Heracles Almelo (Gelredome Stadion - 15.915 Toeschouwers)
Mooi rond 18u kwamen we aan uit Essen en had Danny ook hier kaarten geregeld, noemt het een soort groepsarrangement. De mensen van Vitesse hadden zelfs voor een parkeerplaats gezorgd waarvoor toch wel een woordje van dank. Ik beeld me altijd de situatie in van hoe de ontvangst op de Bosuil zou zijn als er een bus met 30 voetbalfans uit België, Nederland, Engeland, Duitsland en zelfs een Pool zich zouden aanmelden.

De Gelredome wou ik al een tijdje bezoeken en nu kwam het er toch eerder onverwachts van. Jammer dat het stadion eerder op een concertzaal lijkt dan op een voetbalstadion. Het enige leuke eraan was eigenlijk dat het de eerste keer was dat ik voetbal zag in een stadion waarvan het dak dicht was door het regenachtige weer. Voor de rest heel modern maar niks voor een groundhopper dus. Ook de horecazaken binnenin hebben nog weinig met het volkse voetbal te maken.

De wedstrijd stelde op papier weinig voor en dat bleek ook waarheid. De thuisploeg speelde slordig en achteraan bleek het plaatje ook niet echt te kloppen en daar profiteerde Heracles in de 45ste minuut van om de bordjes op 0-1 te zetten. In de tweede helft liep Heracles zelfs verder uit tot 0 – 2 zonder echt diep moeten te gaan. Na de 0 – 2 probeerde Vitesse nog even terug te knokken maar het kwaad was reeds geschiet.
Weinig positiefs te onthouden buiten de goede ontvangst. Maar zowel qua sfeer, het stadion als voor de wedstrijd was het eentje om snel te vergeten. Dan terug de bus in naar Tilburg city en terug de kroeg in waar we de dag voordien hadden gezeten. De groep had zich ook beter leren kennen en dat resulteerde nog in een lachwekkende avond vol Belgisch/Britse (voetbal)humor. De pijp was wel bij iedereen uit en ging men redelijk “vroeg” naar ieders hotel. Idem dito voor de Antwerpse delegatie mits nog eerst enkele kroketjes uit de muur te hebben gehaald.

Geen opmerkingen: