Zoeken in deze blog

zondag 26 april 2009

26/04/09 TUS Koblenz 0 - 2 Alemannia Aachen (Stadion Oberwerth - 12.670 Toeschouwers)

Ondanks Koblenz op onze planning stond waren we zaterdag op Darmstadt toch nog even aan het twijfelen gegaan omdat Antwerp nog 1 beslissend puntje nodig had om de kwalificatieronde te bereiken voor de eindrondes. Nadeel was dan dat we ’s morgens vroeg om een uur of 8 al de wagen in moesten voor een rit van een kleine 4 of 5 uur. Maar gered door een Darmstadtse kater bleven we langer slapen dan voorzien en Koblenz was zo nog de enige mogelijkheid.

De rit naar Koblenz duurde een goed uur, en hoe dichter we kwamen zagen we dat Koblenz in een prachtige, groene omgeving lag. Aan het stadion was geen plaats om te parkeren, dan maar naar het kleine, gezellige centrum gereden waar de dan een voetbalbus namen richting stadion. Aangekomen aan het stadion even de clubshop of beter clubmobiel bezocht vooraleer we ons zitje innamen.

Het stadion is één van de mindere die ik bezocht heb in de tweede bundesliga. 2 noodtribunes deden wel hun job maar is toch niet alles. Ik weet niet of ze plannen koesteren om ook daar een nieuwbouw te plaatsen maar het zou geen overbodige luxe zijn. De sfeer van de thuissupporters was ook niet echt top, net zoals de prestatie van hun club. Zelden een zodanige zwakke prestatie gezien op dat niveau, Aachen had niet de minste moeite en moest helemaal geen tandje bijsteken. Aachen won dan ook meer als verdiend met 2 doelpunten na de pauze.

Na de wedstrijd zijn we nog even blijven hangen in Koblenz, deze keer op een veel rustige manier in een kroeg op weg naar de auto. Om 18u doken we dan terug de wagen voor een lange rit richting Deurne. Maar naar gewoonte met de nodige pitstops voor een natje en droogje natuurlijk. Al bij al weer een heel leuk Duits weekend gehad, dit smaakt weer al naar een volgende!

Geen opmerkingen: