Zoeken in deze blog

zondag 26 april 2009

25/04/09 SV Darmstadt '98 1 - 1 SV Waldhof Mannheim 07 (Stadion am Böllenfalltor - 4.600 Toeschouwers)

We vertrokken opnieuw voor een tweeluik aan wedstrijden in de heimat en we starten het weekend wederom in een prachtig lentezonnetje. De laatste tripjes zijn we we dat betreft reeds goed verwend geweest;

Plaats van het gebeuren vandaag was Darmstadt, waar we de streekderby gingen bekijken tussen 2 vergane glories uit de hoogste regionen van het Duitse voetbal, namelijk Darmstadt tegen Mannheim. Ondanks deze nu in de Duitse 4de klasse (Regionalliga Süd) spelen kon je duidelijk merken dat dit grote en leuke ploegen moeten geweest zijn. Met nog steeds een grote achterban hebbende en ook de derbysfeer met een grote politiemacht eromheen wisten we al direct dat we goed gekozen hadden.

De wedstrijd was heel leuk om te volgen, goede kansen aan beide kanten en Darmstadt dat vrij vroeg in de eerste helft op voorsprong kwam at de sfeer enkel ten goede kwam. De tweede helft was van hetzelfde spelbeeld, leuk en er werd voor elke bal gevochten. Jammer voor de hardwerkende Darmstadters maar rond de 70ste minuut brachten de bezoekers de bordjes terug in evenwicht na een doelpunt dat via de paal binnen ging. De juiste eindstand werd hiermee op het bord gezet, beide clubs waren aan elkaar gewaagd dus de puntendeling was mijns insziens correct.

Na de wedstrijd nog vrij lang blijven plakken in de binnenstad, mooi weer een (grote) markt vol terrrassen deden ons hier langer blijven dan gepland. ’s Avonds om een uur of 10 begaven we ons dan maar terug richting Frankfurt waar we ons hotel hadden geboekt en we meer dan nodig hadden…