Zoeken in deze blog

donderdag 18 december 2008

17/12/08 Feyenoord Rotterdam 0 – 1 Lech Poznan (De Kuip – 17.000 Toeschouwers)

Lang geleden dat ik nog bij Feyenoord was geweest voor een voetbalwedstrijd. En daar de gekke Poolse voetbalmania me wel aanspreekt na ooit de derby in Krakau te hebben gezien was ik best nieuwsgierig wat een Poolse club europees voorstelt. Officieuze bronnen vertelden me dan ook nog dat Poznan 5000 kaarten had aangevraagd, of het waar was wist ik niet maar wel een reden te meer om het centrum even te spotten vooraleer af te zakken naar de Kuip. Buiten wat losse groepjes fans kwamen we weinig Polen tegen, hopelijk was het aan/in het stadion beter. Voor de wedstrijd nog een nieuw café leren kennen, The Hide Away. Kroeg is een beetje te vergelijken met Ten Eeckove: rokerig en veel voetbalsouvenirs aan de muren en plafond.

Jammer dat Feyenoord al uitgeschakeld was in deze laatste wedstrijd van de groepsfase. Gingen ze wel met hun beste elftal spelen of kregen de bankzitters meer speelgelegenheid? Gelukkig wisten we dat Poznan nog voor de volle buit moest gaan, er zou dus toch nog wel wat aantrekkelijks moeten inzitten, ook al zou het maar van 1 kant komen. Toen we het stadion binnen kwamen zagen we een bomvol Pools vak, indrukwekkend en zeker toen ze hun keel open zetten! Ze maakten een ganse wedstrijd decibels waar de politie van Antwerpen de wedstrijd voor zou stil leggen met hun metertjes zoals ze in cafés en disco’s doen, een waanzin away support!

De wedstrijd was leuk om te volgen, Feyenoord wilde wel maar kon niet, de club is ziek en de fans namen het bestuur of beter technisch directeur Peter Bosz zwaar op de korrel. Toen Poznan dan na een half uur nog op voorsprong kwam was het hek helemaal van de dam, losse Poolse fans in de thuisvakken werden overal aangevallen door de thuissupporters. De tweede helft was niet veel beter, Poznan speelde slordiger, Feyenoord probeerde nog met enkele kansjes maar meer dan de 0-1 zat er niet in. Leuk voor de meegereisde Polen die verder bekeren, sneu voor de Rotterdammers die geen enkele groepswedstrijd wonnen.

Al bij al blij dat ik er was en het kriebelt nog meer om terug eens naar Polen af te zakken.

Geen opmerkingen: