Zoeken in deze blog

zaterdag 7 juni 2008

02/06/2008 Thailand 2 - 3 Bahrein (Rajamangala - 13.000 Toeschouwers)Wat doe je als je op vakantie gaat richting Thailand? Juist, je checkt of je links of rechts een wedstrijd kunt meepikken. Daar de competitie en de Asian Champions League stil lagen viel m’n oog op de WK 2010 kwalificatiewedstrijd tussen Thailand en Bahrein. Even wat mailtjes rond gestuurd en uiteindelijk gingen we met 5 "Thaise Reigers" en Joske den Hollander (70 jaar oud) richting Rajamangala stadion te Bangkok. Wegens file gevaar besloten we de boot te nemen richting stadion over de vervuilde kanalen die Bangkok meer als rijk is. Een leuke ervaring, ware het niet dat de boot ook volgepropt zat met mensen en dit bij temperaturen van 35°.

We kwamen eigenlijk te laat aan, we dachten dat de wedstrijd om 19u begon maar dit bleek een half uur vroeger te zijn. En daar we maar net op tijd uit de Nana bars waren vertrokken misten we een 20tal minuten van de wedstrijd. Gelukkig was er nog geen doelpunt gevallen en konden we ze nog alle 5 meepikken. De wedstrijd was van degelijk niveau, minstens onze 2de klasse waardig (en ik als RAFC supporter kan het weten). De wedstrijd ging leuk over en weer, redelijk wat doelkansen wat resulteerde in een 2 – 3 voor de gasten uit Bahrein. Dit betekende een 0 op 9 voor Thailand en kunnen ze hun WK dromen weer vergeten. Bahrein ging wel aan de haal met een 9 op 9 maar met Japan in de poule zal dit ook wel een maat voor niks worden.

Na de wedstrijd werden we nog voorzien van een enorme regenbui en taxi’s die niet wilden rijden naar waar wij het wilden. Uiteindelijk zijn we dan toch weggeraakt en begonnen we aan een ongelooflijk leuke “one night in Bangkok” omdat ik jarig was. Tot in de heel vroege uren super geamuseerd waarvoor een dikke “Khop Khun Khap” aan mijn “reis”genoten!!

Geen opmerkingen: