Zoeken in deze blog

zaterdag 12 maart 2011

12/03/11 FC Schalke 04 2 - 1 Eintracht Frankfurt (VELTINS-Arena - 61.673 Toeschouwers)
Het nieuwe Schalke stond al even op het programma maar om diverse redenen lukte het maar niet om in deze nieuwe voetbaltempel te geraken. Het oude Schalke had ik meerdere malen gedaan in de jaren ’90 en was steeds de moeite maar sympathieën voor deze club heb ik nooit gehad. Onrechtstreeks ging mijn voorkeur dan ook uit naar Frankfurt vandaag.

We waren mooi op tijd in Gelsenkirchen, even het stadje en de lokale boekenwinkel in om vervolgens met de tram richting stadion te gaan. Hypermodern stadion bij aankomst en dat was binnenin niet anders. Alles goed geregeld behalve dat je ook weer voor een versnapering je een kaart moet aanschaffen in plaats van dat je cash kan betalen. Goed als je er om de 14 dagen komt maar voor ééndagtoeristen een hopeloze zaak…

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn, van begin tot einde domineerde Schalke de wedstrijd en ondanks de 2-1 uitslag had het makkelijk 7-2 kunnen zijn. Schalke wrong kans na kans de nek om en deed zich ei zo na nog de das om.

Grote meneer bij Schalke was Raul, ex Real Madrid en je zag waarom hij daar jaar en dag heeft gespeeld. Hij stak er alleszins vandaag met kop en schouders bovenuit. Hij lag ook aan de basis van het 1ste doelpunt toen hij na een corner achter de rug van de keeper bleef hangen. De keeper liet zijn bal los om uit te trappen en toen kwam Raul op de proppen. Net toen Raul de bal tikte kon de keeper enkel nog alleen een fout maken en penalty, die staalhard werd binnen getrapt door Jose Manuel Jurado. In de tweede helft kwam Frankfurt onverwachts gelijk maar de ingevallen Charisteas maakte er 30 seconden na zijn invalbeurt de 2-1 van. Nog 5 minuten te gaan en Schalke gaf de zege niet meer uit handen, dubbel en dik verdiend maar voor hetzelfde geld speelde het dankzij de vele missers maar gelijk.

In een mensenzee gingen we terug richting tramhalte, ik vreesde voor een wachttijd van een uur maar binnen de 10 minuten zaten we al op de tram, met de nadruk op zitten zelfs. Perfect georganiseerd die handel daar!

Geen opmerkingen: