Zoeken in deze blog

zaterdag 15 augustus 2009

15/08/09 ADO Den Haag 0 - 1 FC Twente Enschede (ADO Den Haag Stadion - 8.819 Toeschouwers)

Een prachtige zomerdag, het zonnetje scheen hard en niks te doen… Dan maar snel even rond gebeld en gemaild of er iemand interesse had om een wedstrijdje ergens mee te pikken en zo kwamen Stevo en ik uit bij Den Haag - Twente. Met dank aan het Haagse bestuur om geen clubcard verplichting op te leggen en we zo onze kaartjes konden kopen aan de loketten, mits voorlegging van ons paspoort.

Vier uur op voorhand vertrokken we voor een ritje van een dik uur dat we probleemloos overbrugden, zonder enige file of andere onaangename verrassingen te zijn tegen komen. Kaartjes opgehaald aan het stadion en dan op zoek naar een natje en een droogje. Het centrum was niet direct in de buurt (volgens ons toch) en besloten we richting eerstvolgende dorp te rijden richting kerktoren. Normaal zijn er daar, of bij ons toch zeker steeds enkele kroegen en snackbars te vinden, al was het maar de plaatselijke parochiezaal maar niets was minder waar. We zaten dus in het plaatsje Zoeterwoude, ergens tussen Den Haag en Leiden in. We vonden dan wel een snackbar/friterie met achter de toog een Chinees die steeds grapjes probeerde te maken, al dan niet geslaagd. Een raar zicht alleszins, een Chinees in een fritkot. Een patatje “oorlog” besteld, wat bij de frietjes een mengeling van sausen bleek te zijn (mayo, ketchup en… pindasaus).

Een uurtje voor de wedstrijd dan terug richting stadion, de klassieke kiekjes genomen en dan binnen gegaan. Een heel modern stadion zoals er tegenwoordig duizend en één te vinden zijn. De opkomst was dan weer vrij matig, iets meer dan de helft was het stadion gevuld en echte sfeer was er ook niet. Twente had maar amper een 200-300 man bij en die spelen Champions League… De combi regeling zal er wel voor iets tussen zitten want het blijft weinig voor een club met een grote (thuis)aanhang .

De Tukkers uit Twente waren de eerste helft de betere van Den Haag maar de laatste pass en afwerking lieten te wensen over. ADO streed wel mee maar was nauwelijks gevaarlijk. De tweede helft was “pakken” beter om te volgen, ADO kwam beter in de wedstrijd en probeerde met zijn inzet en vechtlust verandering in de wedstrijd te brengen wat natuurlijk ook meer mogelijkheden voor Twente bracht. En ja in de 65ste minuut was het dan raak, een mooi schot laag in de linker beneden hoek. 0-1 tot het einde, ADO probeerde nog, ze gingen met man, macht en keeper naar voren maar er veranderde niks meer aan de score.

Wel een ontzettend zwakke partij van Bryan Ruiz, vorig jaar nog topscorer in de Belgische eerste klasse. Zelden zo een speler zien stuntelen, hopelijk voor Twente maar een éénmalig feit!

Geen opmerkingen: