Zoeken in deze blog

vrijdag 9 mei 2008

07/05/2008 Hamburger SV 0 – 1 Werder Bremen (HSH Nordbank Arena - 57.000 Toeschouwers)


Hoofddoel van onze trip was deze wedstrijd, de “Nordderby” en topwedstrijd in de 1ste Bundesliga. Na de klassieke ommetjes in de mooie binnenstad trokken we met de metro naar Stellingen, de halte voor de HSH Nordbank Arena. Hier stond, integenstelling tot de wedstrijd tegen Cottbus eerder op het seizoen, een bende jonge HSV’ers te wachten op hun rivalen uit Bremen. Veel politie ertussen en buiten wat verbaal geweld en links en rechts een fles door de lucht had de politie geen werk.

Net voor de wedstrijd galmde het lied “Hamburg meine Perle, du wunderschöne Stadt” door het stadion, het begin van een sfeervolle en leuke derby.

De wedstrijd ging gelijk op maar Hamburg nam daarna het heft in handen, wat resulteerde in een aantal goede kansen en vuile overtredingen langs Bremer zijde, waaronder een doodschop van doelman Wiese op Olic. Wiese was de laatste man op het veld en kreeg slechts geel voor deze Kung Fu stamp (zie foto)… Na de rust ging HSV door op zijn elan, er stond nog maar 1 team op het veld. Bremen kraakte maar barstte niet en tegen het spelbeeld in stampte Almeida de enigste kans voor Bremen droog en hard binnen. Met nog een rode kaart in de 57ste en 90ste minuut voor Bremen hielden ze stand, totaal onverdiend maar de uitslag stond wel op het bord.

Superwedstrijd met veel kansen en emoties gezien zoals het hoort bij een derby. Terug naar het hotel dan en even verfrissen voor een kleine duik in het Hamburgse (Reeperbahn/St. Pauli) nachtleven.

Geen opmerkingen: